Pajassa meillä on käynnissä kovat jouluvalmistelut. Olen tuonut joulutunnelmaa pikku hiljaa tupaan. Onneksi Pajan pojat laittavat mulle jäitä housuihin. Muuten Pajasta tulisi joulumaa.
Meillä joulunaika Altin kanssa menee töissä, mutta mulle se on tuttu ja mukava ajatus.

Jo pikkutyttönä tein isän kanssa joulupukkikeikkaa.
Meillä oli joka joulu useita perheitä, joissa aattona vierailtiin. Kahta viikkoa ennen joulua lankapuhelimeemme vastattiin että korvatunturilla. Isäni paneutui joulupukin rooliinsa ja kyseli varaajilta että onko jotakin erityistä, jota he toivoivat että pukki juttelisi. Jouluaattona oli sitten mahtavaa seurata kun pikku-Matin silmät laajenivat että mistä pukki voi tietää että aamupuuro jää lautaselle.

pukkihommat

Anun tonttuilun juuret juontavat kauas 80-luvulle.

Myöhemmin kun meikä-tonttu oli jo isompi tyttö, alkoikin pukkikeikoista tulla tonttu-show. Tonttu lauloi, tanssi ja ilmaisi muutenkin itseään. Saattoi välillä mennä vähän överiksikin, mutta hauskaa oli. Joulupukkeilu oli perheemme yhteinen leikki. Vuosien aikana osasta perheistä tuli meille todella tuttuja. Kävimme joissakin kodeissa vielä senkin jälkeen, vaikka lapset olivat kasvaneet ja usko joulupukkiin oli jo mennyt.

Pajassa pääsen tänä vuonna jatkamaan lapsuuteni joululeikkejä. Kohta aukeava “Mitä tapahtui joulupukille” pakohuone on täynnä joulun taikaa. Hihii!!! Haaveilin joskus lapsena että pääsisin korvatunturille tontuksi. Tämän lähemmäksi en varmastikaan unelmaani pääse.
Tosin taidan olla jo auttamattomasti liian vanha tonttuhommiin. Viime viikonlopun pikkujouluhumussa joku asiakas huusi mulle pihan yli, että “Mikäs joulumuori se siellä mennä töpsöttää?”.

Jep, minähän se siellä töpsöttelin kohti pakohuonetta.

// Pajan muori Anu

“Mitä tapahtui joulupukille” pakohuonepeli aukeaa pe 17.11. Krapin vanhaan saunaan.
Pukin piilopirtti on sikinsokin, mitä on tapahtunut?
Sinun ja joukkueesi tehtävä on selvittää- Mitä tapahtui joulupukille?
Peli on avoinna joka päivä 18.11.2017- 7.1. 2018 saakka.
(Jouluaattona ja joulupäivänä peli on kiinni; joulupukin, muorin ja tonttujen muiden kiireiden vuoksi.)

Pelin voi varata Krapin myyntipalvelusta myynti(at)krapi.fi / 09- 274 84 290
Peli on myös oiva joululahja, osta lahjakortti pakohuoneeseen osoitteesta verkkokauppa.krapi.fi

www.krapi.fi

 

011Q6453

Pajan uudessa pakohuonepelissä tehtävänä on selvittää: ”Mitä tapahtui joulupukille?