Krapin Pajan vieressä on ihana tunnelmallinen rakennus, Riihi, joka on aikoinaan ollut talli. Se on ollut Pajan suunnitelmien kotipesä, olemme kokoontuneet siellä ja kuunnelleet nurkassa olevaa Jukeboksia.
Siellä saimme myös idean pakohuonepelistä. Semmosesta Escape Roomista. Muutama meistä oli sellaisessa käynytkin ja innostunut kovasti. Ideana siis on, että huoneeseen liittyy joku salaisuus tai tehtävä, jonka pari tai pieni porukka yhdessä ratkaisee. Istuimme siinä Riihesssä ja mietimme että voisimmeko tehdä Riihen huoneen.
Mä voi tehdä musan, sanoi Mikko, ja mä maalata sanoi Hanne, mä voin tehdä tehtävät sanoi Sami ja mä kässärin sanoi Outi – ja Jysky tekee meille sähköt. No sehän oli sitä myöten selvä- Riiheen tehdään pakohuonepeli, joka aukeaa lokakuussa. Tästä se koko homma sitten lähti:

escape-tupakkiaski

Nyt on jo monta viikkoa nikkaroitu, suunniteltu, maalattu ja ihmetelty. Altti, Pekka ja Sami ovat rakentaneet seiniä ja luukkuja. Ja Jysky on toiminut Pelle Pelottomana ja keksinyt vaikka mitä jännittäviä juttuja. Hanne on maalannut ja taikonut huoneeseen toinen toistaan upeampia rekvisiittoja. Pelin suunnitteleminen on ollut vähintään yhtä jännittävää ja inspiroivaa kuin pelaaminen. Tämän projektin innostamana olen käynyt pakohuoneessa sekä Järvenpäässä että Helsingissä ja parasta on ollut se yhdessä heittäytyminen, jonka hyvä peli saa aikaan. Kaikki toimivat saman päämäärän saavuttamiseksi. Suosittelen lämpimästi Järvenpään Major Malfunction peliä: http://exitcenter.fi/
Toivon, että pelistämme tulee jännittävä, innostava ja sopivan vaikea. Semmonen, joka tempaa mukaan leikkiin.

Rakastin lapsena salapoliisileikkejä. Muistan, että leikimme autiotalolla yhden ihanan pojan kanssa taisteluparia. Hän oli Dempsey ja minä Makepeace. Vatsaa kipristi jännityksestä ja ehkä vähän ihastuksestakin. Oli juurikin tämmönen samanlainen kaunis ja aurinkoinen syksy.

TuuT/ Anu