Lauri Porran Flyover Ensemblesta puhuttaessa ei missään nimessä pidä unohtaa, Porran eittämätöntä virtuositeettiä sivuuttamatta, koko kokoonpanon lahjoja ja taidokkuutta. Kitaristi, Kososen Mikko, on allekirjoittaneelle kaikkein tunnetuin ehkä Maija Vilkkumaan bändistä mutta ruokabloggarinakin kunnostaunut mies on musiikin moniottelija ja vakiokasvo television musiikkillisissa viihdeohjelmissa. Tällä hetkellä miehen voi bongata ainakin uudestaan lämmitetyssä Bumtsibumissa.
Aki Rissanen on useaan otteeseen palkittu jazzpianisti ja säveltäjä. Mies kiertää ahkerasti esim Verneri Pohjolan kanssa suomessa ja ulkomailla. Viime vuonna Aki pokkasi Emman vuoden parhaasta jazz-levystä. Akin soitto on äärimmäisen värikästä ja musikaalista.
Rummuissa on yksi suomen tämän hetken käytetyimmistä jazz-rumpaleista. Pynssin Ville on Sibelius-Akatemian läpi käynyt ja vuoden Pariisissakin aikoinaan opiskellut mies joka on soittanut esim Jukka Tolosen, Rick Margitzan, UMOn ja Severi Pyysalon kanssa. Odotankin todella innolla Porran ja Pynssin yhteistyönä toimitettua rytmiä. Itse kuuntelen bändeistä aina ensimmäisenä basistin ja rumpalin ja vasta jos totean heidät kelvoiksi, siirryn kuuntelemaan mitä muute hemmot tekevät. Tällä kertaa ei tartte miettiä onko rytmiryhmä tilanteen tasalla =)
Jos olette yhtä näiden päivien kovinta lava aktia, Ricky-Tick Big Bandia käyneet kuuntelemassa (katsomassa), olette nähneet Flyover Ensemblen trumpetistin ja perkussionistin jo ennestään. Juho Viljanen täydentää kvintetin paremmin kuin hyvin. Kyllähän se niin on että kova pillisti on kova pillisti ja toimii kuin junan vessa.
Tätä kirjoittessani olen koko ajan kuunnellut Spotifysta Porran viimeistä levyä ja sanonpa vaan että tulossa on ihan pirun kova ilta. Välillä käydään Sibeliuksen maisemissa, mikä tietysti kuvaan sopii kun kerran sukua ollaan ja sitten mennäänkin progeilun puolelle mikä taas sopii itselleni paremmin kuin nenä päähän.
Nyt kannataa ostaa liput ja tulla todistamaan yhtä tämän kevään kovimmista keikoista Pajalle! Siellä siis nähdään!