Entisaikaan ravintoloissa oli omat orkesterit. Ravintola kiinnitti orkesterin viikoksi, kuukaudeksi tai jopa vuodeksi. Olemme Altin kanssa kuulleet mahtavia tarinoita Teatterigrillistä ja Adlonista, joissa Altin vanhemmat Jani ja Terttu, olivat orkesterikiinnityksellä. Silloin meininki oli sellainen, että nykyään voi vaan ihmetellä- soitto alkoi kymmeneltä ja loppui neljältä.  Ja soitto soi- ilman taukoja! Joihinkin päiviin kuului myös päivätanssit. Töitä siis riitti ja tahti oli sellainen, että vuodessa oli kaksi vapaapäivää – joulupäivänä ja pitkänäperjantaina. Semmosta oli 60-luvulla.

Tämä hurmaava kaksikko viihdytti 60-luvulla tanssiyleisöä helsinkiläisissä ravintoloissa.

Tämä hurmaava kaksikko viihdytti 60-luvulla tanssiyleisöä helsinkiläisissä ravintoloissa.

Olemme Altin kanssa molemmat päässeet osallisiksi ravintolaelämästä jo pikkulapsena. Altti on useamman kerran nukkunut Janin ja Tertun keikan ajan narikassa. Minun vanhempani taas olivat töissä ravintola Pormestarissa, äiti baarimestarina ja isä portsarina. Kun minulta kysyttiin lapsena että mitäs Anun vanhemmat tekevät työkseen, niin olen reteästi vastannut: “No ne rokkaa ja juo kaljaa”.  Sitä samaa vissiin tehdään nyt tehdään Altin kanssa.
Kun Pajaa rakennettiin, ajateltiin Altin ja Mikon kanssa, että me halutaan Pajalle myös oma orkesteri. Ja tadaa! nyt on Paja Band! Altti ja Mikko ovat soittaneet rinnakkain jo Keravan musiikkiopiston teinivuosista lähtien. Ja nyt he ovat saaneet rinnalleen lisää nuoria, komeita ja taitavia muusikoita!
Vielä Paja Bandilla  ei oo keikkaa ihan joka ilta niinkuin kultaisella 60-luvulla, eikä nyt ihan joka viikkokaan. Mutta aika usein pojat kuitenkin nousevat Pajan lavalle sekä yksityistilaisuuksissa että eri solistien kanssa klubi-iltoina. Paja Band on ehtinyt esiintyä jo mm. Johanna Förstin, Sami Saaren, Ilari Hämäläisen ja viimeksi Eero Raittisen kanssa. Ketkä Paja Bandissa sitten soittavat? Hyvät naiset ja herrat, saammeko esitellä – Paja Band:
Bassossa Jussi Hongisto.
Jussi soittaa bassoa, pianoa, viulua ja laulaa kuin enkeli.
Rummuissa Mikko Sirén / Jake Saarinen (Mikko ja Jake vuorottelevat)
Mikko soittaa rumpuja, säveltää, isännöi Pajaa ja kiertää maailmaa Apocalyptican kanssa.
Jake soittaa rumpuja kompista riippumatta tyylillä ja taidolla.
Pianossa Petri Rahikkala.
Pete soittaa pianoa, haitaria ja on kaiken muun hyvän lisäksi jazzmaisteri.
Kitarassa Altti Uhlenius.
Altti soittaa kitaraa, bassoa, laulaa, säveltää ja isännöi Pajaa.
Parasta tässä on se, että voisimme suoraan lainata Janin ja Tertun mainoslausetta 60-luvulta myös Paja Bandin kohdalla: ”Tunnelmallista, vauhdikasta, mannermaista viihde- ja tanssimusiikkia”
Sitä tarjoaa myös Paja Band!

Elokuussa Taiteiden Yön Paja Bandin toivekonsertista yksi hurmaava miesasiakas poistui tyytyväisenä yöhön ja huikkasi mennessään; “Anu muuten, täällä Pajassa soittaa Suomen parhaat muusikot, eikä ehkä tunnetuimmat, mutta parhaat!”

pajaband

Seuraavan kerran Paja Bandin voi nähdä la 4.11. klo 20.00 ja pe 15.12. klo 20.00 Pajan toivekonserteissa.
Toivekonsertissa nimensä mukaisesti, yleisö toivoo, ja orkesteri soittaa! Lauantaina 4.11. on myös säkenöivää naisenergiaa, sillä vierailevana solistina keikalla on keravalainen hurmaava muusikko Melli Arnberg.

Paja Bandin voi tilata myös omiin bileisiin, yritysjuhliin tai vaikka kokouksen päätöspiristeeksi. Iltajuhlissa laitetaan korkkarit kattoon- kokous taas voi päättyä vaikka jazzklubiin. Paja Band taipuu moneen!

Pajan syksyn ohjelmisto löytyy sivuiltamme www.krapinpaja.fi
Käänny minun tai Altin puoleen jos haluat Paja Bandin omiin juhliisi. Laita Anulle meiliä anu.uhlenius(at)krapinpaja.fi tai soita Altille 045-1211037. Ja nähdään toivekonserteissa! Konsertin biisejä voi toivoa ennakkoon Facebook-tapahtumissa.
Liput kannattaa ostaa ennakkoon osoitteesta verkkokauppa.krapi.fi


/Anu
Pajan emäntä