ghost-of-bruce-springsteen-esiintyy-pajalla-keväällä-2023

Tuusula brass

La 10.6. klo 19.00

LIPUT 25,00€ (OVET 18.00)

Svengaava kesäilta Keski-Uusimaan swing-kuninkaallisten seurassa. Tuusulanjärvi Big Band solisteinaan Tünde Mäkäräinen ja Tuula Krzywacki konsertoi sävelmiä swingin kulta-ajalta ja vähän muualtakin.

Tünde Mäkäräinen aloitti kaksikymmenvuotiaana laulun opiskelun Unkarin Viihdemusiikkikeskuksessa ja Unkarin Radion kevytmusiikkistudiossa. Neljän vuoden kuluttua hän lauloi jo ympäri Unkaria ja oli tuttu solisti Budapestin vilkkaassa yöelämässä. Tuusulanjärvi Big Bandin solistina Tünde on ollut vuodesta 2007 lähtien. ”Olen aina haaveillut laulamisesta ison orkesterin tahdittamana, sillä rakastan isoja sävelmiä, melodioita ja swingiä. Barbra Streisand, Liza Minelli, Shirley Bassey ja tietysti mahtava Ella Fitzgerald ovat minun idoleitani.”

Tuula Krzywacki aloitti musiikkitaipaleensa klassisella viululla. Kipinä lauluun ja rytmimusiikkiin syttyi kuitenkin jo varhain. Ennen jazzia Tuula syventyi rhythm and bluesiin, aina sen perinteisistä vaiheista souliin ja uudempaan R&B-musiikkiin asti. 2000-luvun alussa hän julkaisikin oman kyseistä genreä mukailevan levynsä. Tuula työskenteli vuosia studiomuusikkona laulaen taustoja lukuisille kotimaisille huippuartisteille. 1930–60-lukujen jazz oli R&B:n jälkeen luonteva askel taaksepäin afroamerikkalaisen musiikin aikajanalla. ”Vuosien varrella olen opiskellut jazzlaulua intohimoisesti ja pyrinkin jatkuvasti kehittymään tässä vaativassa tyylilajissa. Rakastan jazzstandardeja, swingejä ja tunnelmallisia balladeja, joiden sanoitusten ja melodioiden kautta voin kertoa erilaisia tarinoita laulun sävelin.”

Tuusulanjärvi Big Band (TJBB) on 39 vuotta Keski-Uusimaalla toiminut täysikokoinen big band orkesteri, joka on toiminut 29 vuotta Tuusula Brass tapahtuman järjestäjänä.TJBB:n kapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimii Petri Krzywacki.