Altin ja mun vappuun on kuulunut erilaiset esitykset jo yli 10 vuotta. Ensimmäinen vappuprokkis tehtiin Järvenpään seuratalolle Altin ja Naalan Pauliinan johdolla Järvenpään teatterilaisten kanssa vuonna 2003. Alkoi työväenlaulutrilogia, joka jatkui muutaman vuoden jälkeen legendaarisessa ravintola Swengissä. Swengissä tehtiin Altin ja teatterilaisten kanssa vuosien varrella myös Euroviisu-esitys, Love Records trilogia, Woodstock-konsertti ja viimeisenä 2014 The End elokuvamusiikkikonsertti. Heittäydyin kaikkiin esityksiin suurella intohimolla, mutta viimeiseksi jäänyt The End oli henkilökohtaisin. Siinä sirkusporukka esiintyi purettavassa talossa ja piti siitä viimeiseen asti kiinni. Oli kova paikka, kun viimeisen esityksen lopuksi trumpetisti Mikko Koponen käveli läpi Swengin soittaen jäähyväissävelet. Tuntui, että sydän halkeaa. Todettiin Altin kanssa- se oli siinä.
IMG_0920

Vappuihin liittyy valtava määrä ihania muistoja, huikeita hetkiä, kiitollisuutta, haikeutta ja jännitystä. Esityksien tuottajana ja ohjaajana sain ykköspaikalta seurata esiintyjien heittäytymistä, uskallusta ja taitoa. Kuva on viimeisestä Järvenpään teatterin Swengissä olleesta vappuesityksestä The End. Swengin talo purettiin vuonna 2015. Kuvassa Outi Pippuri ja Pauliina Naala. Kuva Sami Lamberg.

Yksi hetki jaksaa aina naurattaa. Ajoin valoja joissain esityksissä ja vapun kunniaksi olin pynttäytynyt ja laittanut irtoripset. Swengissä oli hämärää, lavalla Mikko ja Tommi lauloivat Juicen Odysseusta. Liikutuin, alkoi itkettää-silmäni sumenivat, räpsytin mutta en nähnyt enää mitään. En nähnyt valopöytää- biisi loppui, olisi pitänyt laittaa valot pois- en pystynyt kun en nähnyt. Niinpä vedin umpipähkää kädellä kaikki valot pois, mihin vaan käsivarrellani yletyin. Sitten nauratti ja itketti.

Vappuesitykset jatkuivat vaikka Swengiä ei enää olekaan- kahtena viime vuonna olemme  Altin kanssa saaneet nauttia hienoista Järvenpään teatterin vappuesityksistä katsomon puolelta.

Mutta olen todella onnellinen, että olen työntänyt kädet saveen uudestaan ja saan olla tekemässä Altin kanssa vappuesitystä tänä kevänä. Nyt tekeillä on Pajan oma esitys ”Suomalaisuuden soittolista”. Olemme sukeltaneet 80-luvun biisien pariin. Konsertissa on luvassa mm. Eppuja, Juicea, Dingoa, Hassisen konetta ja Popedaa.
Tänä keväänä pajassa biisejä tulkitsevat Jaana Viskari, Outi Pippuri, Tommi Kolehmainen, Mikko Moilanen ja Aija Korhonen ja Altin johtama 6 hengen orkesteri.
Saan elää taas vappua näin ja olen kiitollinen. <3 Toivottavasti nähdään vappuna! Töttörööö!!!

Vappuesitykset Pajassa la 29.4. klo 20 ja su 30.4. klo 20, liput 22 €, verkkokauppa.krapi.fi