anu-ja-altti-gaalassa

kuva: Miikka Varila

Oon ihan pyörryksissä. Arkeen laskeutuminen on ollut vaikeaa. Vain elämää kuvausjakso Pajassa oli kaikkea mitä odotin ja enemmän ja myönnetään!!! Itkin aivan valtoimenaan yhden esityksen kohdalla, jonka sain pimeässä nurkassa kokea. Tuli todella vahva fiilis siitä, että joku työjakso on saatu päätökseen. Esitys kuulosti ja näytti niin kauniilta, tunnelma oli intensiivinen ja lämmin. Olin ylpeä pikku Pajasta, jonka suojissa tämä tapahtui. Ja sitten vollotin. 

Koin samankaltaisen tunteen ravintola Swengin Vintillä 2013, kun esitimme viimeisen Järvenpään teatterin musaprokkiksen Swengissä, ennenkuin koko talo jyrättiin. Siellä kömmin äänipöydän alle ja itkin. Itkin ilosta siitä matkasta jonka oli saanut kokea ja toisaalta siitä luopumisen haikeudesta, joka oli edessä. Mutta ennenkaikkea ylpeydestä sitä työryhmää ja esitystä kohtaan jonka olimme luoneet. Ympyrä sulkeutui.

Monien mutkien jälkeen selvisimme viime perjantaina sitten Altin kanssa Musiikki & Media gaalaan Tampereelle. Ilmassa oli todellakin suuren juhlan tuntua. Paja ei yltänyt voittoon, mutta riemuitsimme Altin kanssa siltikin täysin sydämin ehdokkuudesta. Ja suurta iloa tuotti se, että Meidän Festivaali palkittiin vuoden klassisen musiikin festivaalina. Saimme hurrata siis myös alueen kulttuurielämälle.

Hurrattavaa todellakin on, sillä tänä syksynä Tuusulanjärven elävä kulttuuri saa uutta potkua. Järvenpäähän on auennut kaksi hyvin erilaista mutta merkittävää uutta livemusiikkiestradia. Järvenpään keskustasta löytyy kulttuurikuppila Shed, jossa voi kokea live-esityksiä ja musaa joka viikko. Järvenpään Aino Areena aukeaa kuun lopussa ja siellä tullaan kokemaan musafestarihumua ja tapahtumia joka viikonloppu. Lisääntyvällä tarjonnalla on suuri merkitys myös alueen matkailun kehittämiselle. Matkailijat haluavat kokea, eivät ainoastaan yhden jutun, vaan kaikkea ja paljon. Mitä enemmän alueelle tulee persoonallisia paikkoja ja kiinnostavia sisältöjä, sitä enemmän alueella on matkailullista vetovoimaa. Ja onhan se tietysti meille alueen asukkaillekin herkkua, kun omilta kyliltä löytyy kaikki mitä tarvitsee kulttuurinnälkään.

Pajan loppuvuoden ohjelmistoa on myös päivitetty, kurkkaa koko ohjelmisto verkkokaupasta; https://verkkokauppa.krapi.fi/pajaliput.html

Anu
Pajan emäntä