Huh, kyllä sunnuntaina jännitti kun kello alkoi lähestyä kuutta ja livestriimi oli alkamassa. Sunnuntaina teimme siis Krapin Pajassa ensimmäisen striimatun Tuusulanjärvi-klubin. Idea tähän lähti jo vuosi sitten, kun Korona astui elämäämme. Mietin, että mitä voimme tehdä kun ovet on säpissä, muusikoilta keikat loppu ja mielen täytti ahdistus ja epätietoisuus tulevasta. Ajattelin, että jollakin tavalla pitäisi pystyä pitämään kulttuurin lippua korkealla ja työllistää muusikoita ja muita alan toimijoita.
Keväällä en löytänyt klubille rahoitusta. Pajankin tulevaisuus oli sumun peitossa. Miten kassa kestää, jos tämä kestää kauan, emmekä pääse avaamaan oviamme. Onneksi tuli kesä ja saimme järjestää kesäkonsertteja. (Saimme siis harjoittaa elinkeinoamme!)
Syksyä kohden tilanne jälleen kiristyi ja ovet meni kiinni. Vuoden vaihteen jälkeen oli taas selvää että tämä korona-kurjuus jatkuu vielä määrittelemättömän ajan. Pajan joulun toi Suomen Kulttuurirahasto, kun Krapin Paja sai korona-apurahan toiminnan turvaamiseen. Olimme onnellisia ja ennenkaikkea kiitollisia. (Kirjoitin onnellisuuspäissäni jopa sinne kulttuurirahaston toimistoon kiitos-kirjeen, kun en oikein tiennyt että ketä olisin kiittänyt :-)) Päätimme, että nyt on hetki laittaa Tuusulanjärvi-klubi pystyyn. Keräsin työryhmää ja päätin, että myös Tuusulanjärvi-klubin tuotanto- ja tekniikkaosaamisen on tultava juuriltaan Tuusulanjärven alueelta, sillä sitähän haluamme koko klubilla liputtaa- tätä upeaa aluetta, sen osaamista ja ihmisiä.

Ja erinäisten vaiheiden jälkeen Pajan 4-vuotissynttäripäivänä sunnuntaina 28.2. klo 18.00 ensimmäinen striimattu Tuusulanjärvi-klubi putkahti maailmaan. Se on nähtävissä Youtube-kanavallamme 7.3. saakka

Ukko, Altti ja Petri soittavat

Seuraava klubi nähdään su 21.3. klo 18.00

Suuri kiitos ekan klubimme vieraat luova yrittäjä, vaatepuutarhuri Soile-Maria Linnemäki ja muusikko, säveltäjä Ukko Heinonen, kun loikkasitte rohkeasti mukaamme ja saimme esitellä teidät ylpeydellä. Näilläkin upeilla tyypeillä on juuret syvällä Tuusulanjärven mudassa!

Lämmin kiitos yhteistyökumppanimme:
Järvenpään Kukkatalo– kun saimme Pajaan upeita kasveja tuomaan väriä ja iloa
Keski-Uusimaa lehti ajasta ja näkyvyydestä

Nyt perkaamme ekan klubin oppeja läpi ja innolla suunnittelemme nyt jo seuraavaa. Toivottavasti nähdään su 21.3. klo 18.00.

Anu, Krapin pajan emäntä

Ensimmäisen Tuusulanjärvi-klubin tekijätiimi;
Ääni: Tero Arnberg
Kuvaus: Iain MacIntosh, Hanne Lindström
Basso, Pajan isäntä: Altti Uhlenius
Piano: Petri Rahikkala
Klubi-isäntä, valot: Teemu Paananen
Pajan emäntä, käsikirjoitus & tuotanto: Anu Uhlenius
Ohjaus & käsikirjoitus: Aino Mättö / Mättö Media