näyttelijät_lavalla

Teatteria & tonttuhommia

Viimeisen kuukauden aikana olen saanut pitkästä aikaa heittäytyä teattterimaailmaan. Teatteri on ollut elämässäni yksi intohimoistani ja rakkauden kohteistani. Löysin jo lapsena teatterista paikan, oman yhteisön, jossa sai turvallisesti harrastaa ja tutustua teatterin maailmaan eri-ikäisten ihmisten kanssa. Vuosien aikana teatterista tuli merkittävä osa elämääni, elämäntapa. Käytin sen tekemiseen, katsomiseen ja kehittämiseen kaiken mahdollisen ajan. Ja kuinka paljon olenkaan saanut vastineeksi- oppia, inspiraatiota ja ystäviä. 

Viime vuosina teatteri on jäänyt vähemmälle, kun Pajan yrittäjyys on muuttunut uudeksi elämäntavakseni. Nyt kuitenkin monen mutkan jälkeen, olen taas saanut maistaa teatterielämää, yhdessä kahden upean esiintyjän Pauliina Naalan ja Outi Pippurin kanssa. Koen, että näiden leidien kanssa voin vapaasti kokeilla, harjoitella ja epäonnistua matkalla kohti esitystä. Käsissämme on Mika Myllyahon kirjoittama Paniikki näytelmä, jonka alunperin ovat esittäneet Petteri Summanen, Jani Volanen ja Tommi Korpela aikoinaan Ryhmäteatterissa. Tekstissä lukee että se on komedia, mutta tuntuu että meidän käsittelyssä siitä on tullut vähintäänkin tragikomedia. Esityksen meille on ohjannut loistava Tiina Brännare, jonka jämäkässä, mutta kannustavassa otteessa on ollut turvallista olla. Ensi-ilta on perjantaina 29.10. ja sopivasti jo jännitys kutitteleekin vatsanpohjaa. 

paniikki

Lapsena haavenani oli olla koira tai tonttu. Isän kanssa pääsinkin tonttuhommaa toteuttamaan, kun olimme joulupukkina ja tonttuna vuosia. Siitä tuli perheemme traditio, äiti oli kuskina ja me piipahtelimme perheissä. Oli aivan mahtavaa, kun isäni, muuten kotona melko vakava mies, vastasi lankapuhelimeen joulukuun ajan  ”korvatunturilla” – sillä koskaan ei tiennyt milloin tulee soitto pukkikeikasta. Viime syksynä ajattelin, että haluaisin toteuttaa joulu-unelmiani myös Pajassa ja Krapilla. Aloimme rakentaa joulupuistoa, jota ei kuitenkaan koskaan voitu avata koronarajoitusten vuoksi. Mutta nyt olemme innolla tarttuneet toimeen uudelleen, ja tonttumetsä, joulutalo ja onnelan pihapiiri on muuttumassa kovaa kyytiä joulupuistoksi. Mukana totetuksessa on ihana tiimi, joka on yhtä innoissaan kuin minäkin. Ja sehän on parasta! Joulupuisto aukeaa la 27.11. lja on avoinna pääsääntöisesti viikonloppuisin aina 22.12. saakka.

Tervetuloa esitykseen ja joulupuistoon! Molemmat on tehty suurella rakkaudella.
Terveisin Pajan emäntä, Anu

Paniikin liput (esitykset pe 29.10., ti 16.11. klo 19.00 ja ke 24.11.)
https://verkkokauppa.krapi.fi/pajaliput.html

Lue lisää Krapin Onnelan joulupuistosta
Liput joulupuistoon Krapin verkkokaupasta

 

Anu_jouluisena