On vaikea kirjoittaa menneestä vuodesta minkäänlaista yhteenvetoa. Vuosi 2021 oli kaikkea. Ehkä kuitenkin omalla kohdallani sitä kuvaisi kaikista parhaiten kulunut sananparsi ”Carpe Diem” Sillä sitä vuosi todellakin oli- hyvässä ja pahassa. Välillä tilanteet ja tunnelmat muuttuivat niin tiuhaan tahtiin, että oli vaikea pysyä mukana, vaikka olenkin pitänyt itseäni aina ripeänä toiminnan ihmisenä. Välillä tulimme töihin ja mielenkiinnolla luimme uusimmat tiedotteet, että mitäs nyt tehdään – ja miten. Kesällä tarrasin kiihkeästi kiinni jokaiseen hetkeen, jossa pystyin nauttimaan kesästä ja vapaudesta, hetkestä ilman koronaa ja rajoituksia.

Kun näkymä on jälleen sumuinen, epävarma ja ihmeellinen, ajattelin keskittyä menneen vuoden hyviin ja riemukkaisiin hetkiin. Huomasin, että niitähän on ollut paljon. Tässä siis valikoima Pajan emännän hyviä ja mieleenpainuneita hetkiä vuonna 2021.

29.1.2021 Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje, jossa Krapin Paja sai korona-avustuksen.
Helpotuksen ja riemun tunne oli valtava. Juoksin ulos ja kiljuin ääneen onnesta.

pe 7.5. 2021 Music & Media Awards gaala etänä
Pajan puistokonsertti oli ehdolla vuoden tapahtumaksi 2020 ja Paja vuoden venueksi 2020. Epävarman ja pitkän talven jälkeen ehdokkuudet antoivat voimaa, tsemppiä ja hyvää meininkiä.

 pe 4.6. 2021 Avasimme Onnelaan Impivaaran uuden ulkolavan
Ensimmäinen konsertti oli ” Impivaaran lauluja”. Esitys oli upea, kesäilta täydellinen ja lava juuri oikealla paikalla. Herkistyin toden teolla, tuntui että nyt tuli tehtyä jotakin oikein.

Joku alkukesän iltapäivistä- elämäni parhaat kasvispullat
Oli aika paljon sekavuutta ja väsymystä ilmassa, menin Mankelin terassille ja söin lounaaksi kasvispyörykät. Ne olivat parhaat ikinä! Krapin uusi keittiömestari Lars Lauton oli pyöräyttänyt semmoset pullat että aloin itkeä onnesta. Menin keittiöön ja sopersin Larsille että kiitos- oli maailman parhaat kasvispullat. Kokeneena kaverina Lasse otti minut halaukseen ja sanoi, että kaikki on hyvin, kiva että maistui.

to 30.6. 2021 Kesän ensimmäinen puistokonsertti
Helpotuksen ja riemun tunne, kun ihmiset tulivat ja olivat tyytyväisiä ja onnellisia. Olavi Uusivirta orkestereineen ja taustajoukkoineen sytytti kesäillan täyteen kukoistukseen.

to 22.7. Krapin Pajalle myönnettiin Tuusulan kunnan vuoden kulttuurimyönteinen palkinto.
Tunnustus Tuusula kunnalta tuntui todella hyvältä. Perusteluissa oli paljon sellaisia asioita, joista olen koko Pajan puolesta todella ylpeä. Lue lisää palkinnosta

paja_ja_kuusi

la 28.8.2021 Kesän viimeinen puistokonsertti, Apocalyptica
Hetkeksi Krapin piha muuttui maailman luokan stadioniksi, kun Apot pistivät menemään. Istuin kivellä ja ihmettelin, että tämmösenkin jutun saan kokea.

ke 6.10. 2021 Vain elämää syyskauden jaksot kuvattiin Krapilla ja Pajassa Chisu lauloi ja minä itkin. Kuvaukset Pajassa olivat kokonaisvaltainen elämys. Oli kiinnostavaa seurata ison tuotantotiimin saumatonta työskentelyä ja tuntea hassua ylpeyttä ”pikku Pajasta”.

pe 8.10. Paja oli ehdolla vuoden klubiksi 2021 Music & Media Awardseissa
Tällä kertaa pääsimme Altin kanssa juhlimaan livenä paikan päälle. Tuntui epätodelliselta ja juhlavalta nähdä Krapin Pajan nimi jätti-screenillä ja istua gaalassa muina-muikkeleina.

anu-ja-altti-gaalassa

to 14.10. 2021 Ensimmäinen Aitoja kohtaamisia klubi
Konsepti ja tunnelma olivat enemmän mitä osasin edes haaveilla.

paja_ja_kuusi

pe 29.10.2021 Paniikki-esityksen ensi-ilta
Pitkästä aikaa sain tehdä teatteria- mitä rakastan, parhaan työryhmän kanssa.

su 19.12. 2021 Istuimme alas yhteisen ruokapöydän ääreen Pajan ydintiimin kanssa ja totesimme helpottuneina ja onnellisina että selvisimme vuoden 2021 seikkailuista.

(Onneksi en vielä tiennyt sunnuntaina mikä korona-ylläri oli taas nurkan takana odottamassa)

*

Viime päivinä on ollut pakko kääntää katsetta jo kesään! Se tuo iloa ja valoa. Pian pääsemme julkaisemaan kesän 2022 puistokonserttien ohjelmiston. Ja isot puutarhajuhlatkin on tulossa elokuussa, joita jo innolla suunnittelemme. Taiteilija Hanne (Lindström) jälleen kerran löi meidät ällikällä ja teki puutarhajuhlasta kuvan, johon haluaisin sukeltaa. Juuri tuollaisena haluaisin tulevat puutarhajuhlamme toteuttaa; värikkäinä, kauniina, rentoina ja tunnelmallisina.

Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle 2022! Toivottavasti voimme nähdä taas pian Pajan klubeilla, esityksissä ja tapahtumissa.

Toivoo, Anu
Pajan emäntä

paja_ja_kuusi